12 mei 2018

VVD, Open, CDA en SGP willen nieuw college vormen

Na een reeks van gesprekken met informateur Remco van Lunteren is overeenstemming bereikt over de vorming van een nieuw college met VVD, OPEN, CDA en SGP. Het raadsprogramma ,waarop alle fracties consent hebben gegeven, was de basis voor de gesprekken. De nieuwe coalitie heeft geen aanvullende onderwerpen benoemd naast dit raadsprogramma. De vier partijen zijn gezamenlijk tot een concept verdeling van portefeuilles gekomen.

Informateur Remco van Lunteren, “De gesprekken met de verschillende fracties verliepen in een goede sfeer. Er was een vrij duidelijk beeld van de mogelijkheden, waarbij de uiteindelijke variant met VVD, OPEN, CDA en SGP de variant was die het meest is genoemd en die ik als eerste heb verkend. Ik vind deze brede combinatie ook passend bij het tot uitvoering brengen van een breed gedragen raadsprogramma. Ik overhandig nu mijn rapportage aan burgemeester Frits Naafs, op basis waarvan hij een integriteitsonderzoek naar de kandidaat- wethouders kan laten uitvoeren.”

Vervolg

Het integriteitsonderzoek duurt ongeveer een week. In verband met privacy en zorgvuldigheid worden de kandidaat- wethouders, de portefeuilleverdeling en de rapportage van de informateur na afloop van het onderzoek bekend gemaakt. Alle fracties zijn inmiddels mondeling geïnformeerd. Volgens planning worden de nieuwe wethouders op 24 mei in de raadsvergadering officieel geïnstalleerd.