24 april 2014

Raadsprogramma

 

Raadsprogramma

Op 19 maart hebben onze inwoners een nieuwe gemeenteraad gekozen. Met 63,7% was de opkomst in onze gemeente beduidend hoger dan het landelijke gemiddelde. Dat geeft de betrokkenheid van onze inwoners aan! 

Andere koers

Met die nieuwe verhoudingen is gewerkt aan een raadsprogramma. De nieuwe raad heeft een andere werkwijze voor ogen dan de vorige raad. Dat begint bij een gezamenlijke koers en de wil om te zoeken naar politieke samenwerking. Uit gesprekken met informateur Bert Bakker met afgevaardigden van de verschillende fracties, bleek dat alle fracties bereid zijn om te komen tot een raadsbrede samenwerking op een groot aantal onderwerpen. Gekeken is over welke thema’s alle partijen het eens zijn. En bij andere thema’s is afgesproken hoe de zaak wordt voorbereid en aangepakt.

Deze afspraken zijn opgenomen in het onderstaande raadsprogramma. Een samenvatting in 48 punten is ook bijgevoegd. Bij het opstellen van het raadsprogramma is ook een aparte paragraaf financiën toegevoegd. Na bespreking met de inwoners en in de raad is het programma op 24 april 2014 vastgesteld.

Raadsprogramma.pdf

Financieel deel raadsprogramma.pdf

Raadsprogramma in 48 punten.pdf