29 april 2019

Ombuigingen: doe mee, denk mee!

 

In 2018 is een raadsbreed programma vastgesteld. Echter was het een forse uitdaging om bij deze ambities financiële middelen te vinden. Door een forse financiële tegenvaller in de
uitvoering van de Jeugd/Wmo, is besloten het  raadsuitvoeringsprogramma ‘on hold’ te zetten. Naast het temperen van deze ambities, zijn in de begroting 2019 bezuinigingen doorgevoerd.

Echter dit is niet voldoende gebleken om met name de grote tekorten op jeugd en WMo te kunnen opvangen in de begroting. Er is een verwachte tekort van € 2.959.000. Daarnaast is een buffer in de begroting nodig om tegenvallers op te kunnen vallen en wil de raad naar een lager schuldniveau. Dat maakt dat er bezuinigt moet worden of belastingverhoging om de hoek komt kijken. 

Het college heeft een lijst met mogelijke ombuigingen vastgesteld die samen moet leiden tot een sluitende begroting voor 2020 en verder. Daarover heeft de gemeenteraad inhoudelijk geen uitspraak gedaan, maar vragen we eerst uw mening! Vul de enquête in (voor 6 mei), neem deel aan een digitaal forum op 6 mei of kom naar de avond op 9 mei. Wij horen graag van u.