7 mei 2017

Herhuisvesting gebruikers Bosstraat Driebergen

In verband met verkoop van het oude gemeentekantoor gelegen aan de Bosstraat 1 te DriebergenRijsenburg heeft de gemeenteraad op 7 juli j.l. een motie aangenomen waarin aan het college opdracht werd gegeven om samen met de gebruikers van de Bosstraat op zoek te gaan naar tijdige herhuisvesting. Deze motie heeft de SGP destijds niet gesteund. 

Als gevolg van deze motie heeft het college voorgesteld De Oranjekerk aan de Oranjelaan voor de maatschappelijke functies te gebruiken en de wagenschuur op de locatie Hoek als cultuurcentrum

De Oranjekerk staat op dit moment in de verkoop. Het kerkbestuur staat sympathiek tegenover het idee de kerk te verkopen aan een goede doelenstichting. De contacten tussen de “maatschappelijke” gebruikers en het kerkbestuur lopen buiten de gemeente om. De werkgroep geeft aan dat het niet makkelijk zal zijn om alle maatschappelijke partijen hier te huisvesten maar hun uiterste best te zullen doen om dit te verwezenlijken. 

De maatschappelijke gebruikers, verenigingt in De Stichting Gilde Utrechtse Heuvelrug vraagt om garant te staan voor een aan te trekken geldlening in verband met de aankoop van de Oranjekerk en om bemiddeling bij het verkrijgen van een lening bij een bank. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit om een bedrag van ca €450.000,= gaan. 

De culturele activiteiten kunnen plaatsvinden op het terrein van Hoek, wat eigendom is van de gemeente. De gemeente verstrekt een lening ad €150.000,= tegen gunstige voorwaarden en draagt het pand om niet in erfpacht over.

De SGP heeft ingestemd met deze ontwikkelignen, omdat hiermee gehoor wordt gegeven aan de wens van de inwoners en dit voorstel handelt in lijn met de dor de raad ingediende motie.